Junior
challenge
Circuit 2021

Op deze pagina lees je alles over: de wedstrijden die hieraan meedoen, de afstanden, het klassement en meer informatie over hoe scholen zich kunnen voorbereiden & inschrijven.

Samen met jouw klasgenootjes meedoen aan een triathlon? Een zware, maar vooral ook leuke, gezellige en sportieve uitdaging aangaan waarbij je zwemt, fietst én loopt, en dat ook nog eens allemaal achter elkaar? De Junior Challenge is dan echt iets voor jou en in 2021 is er zelfs een heus Junior Challenge Circuit. 

Zo kun je meedoen aan de Junior Challenge in Nijmegen, Huizen, Amsterdam, Urk, Zeewolde, Rotterdam, Noordoostpolder, Biddinghuizen en Almere. Op deze pagina vind je er alles over. Eén ding is zeker: alle betrokken triathlon-organisaties vinden het belangrijk om kinderen enthousiast te maken voor deze prachtige duursport. Door middelbare scholen de strijd met elkaar aan te laten gaan, ontstaat er een regionale competitie waarbij scholen hun leerlingen stimuleren een actieve levensstijl na te streven!

Wat is een junior challenge eigenlijk?

ZWEMMEN

Een triathlon begint altijd met het zwemonderdeel: in het geval van de Junior Challenge zwem je tussen de 250 en 400 meter, afhankelijk van welke wedstrijd je doet. Probeer niet direct al je energie te verspillen, want daarna volgt nog een fiets- en looponderdeel.

WISSEL 1

Je trekt zo snel mogelijk je zwemkleding uit, zet vervolgens je fietshelm op, trekt je schoenen aan en daarna ren je met je fiets richting het fietsparcours. Wist je trouwens dat de snelste triatleten zwemmen in een zogenaamde ‘trisuit’, waarmee je zowel kunt zwemmen, fietsen als lopen? 

FIETSEN

Direct na je eerste wissel begint het fietsonderdeel. Je zult tussen de 10 en 18 kilometer fietsen, opnieuw afhankelijk van de wedstrijd waar jij aan meedoet. Een dure racefiets heb je niet nodig, want je mag ook op je mountainbike of stadsfiets meedoen. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je fiets voldoet aan de veiligheidseisen en draag je altijd een helm. 

WISSEl 2

Na het fietsen kom je terug in de wisselzone: nu is het tijd om je fiets terug te zetten en je fietsschoenen te verruilen voor je loopschoenen. Waarschijnlijk zijn je benen als behoorlijk moe, maar nu volgt het derde en laatste onderdeel: je mag gaan hardlopen!

HARDLOPEN

Het laatste onderdeel behelst het hardlopen: afhankelijk van de wedstrijd die je hebt gekozen, loop je tussen de 2.5 en 4 kilometer. Kun jij nog één keer alles geven en zo snel mogelijk richting de finish?

FINISH

Juichen! Je hebt het gehaald: een triathlon! Na afloop staan er natuurlijk drinken en hapjes voor je klaar én mag je naar huis met een prachtige medaille.

Junior challenge Circuit 2021

Junior Challenge Zeewolde

25 JUNI 2021

Junior Challenge DUIN TRI ALMERE

15 AUGUSTUS 2021

Junior Challenge Almere

9 SEPTEMBER 2021

Junior Challenge TRI Rotterdam

11 JULI 2021

Junior Challenge NOP

29 AUGUSTUS

Junior Challenge TRI Amsterdam

3 OKTOBER 2021

Junior Challenge TRI Huizen

25 JULI 2021

Junior Challenge Biddinghuizen

4 SEPTEMBER 2021

Junior Challenge TRI Nijmegen

2022

Clinics

Wil jij een clinic volgen met je klas? Stuur dan een mailtje naar info@junior-challenge.nl en je krijgt op school tips, tricks en uitleg om zo goed mogelijk aan de start van jouw Junior Challenge te verschijnen!

Aanvragen
Junior Challenge © Cornelis Scheltinga

Inschrijven

Scholieren worden door hun gymdocenten ingeschreven voor de verschillende wedstrijden. Zorg ervoor dat bij de aanmelding duidelijk is om welke school het gaat. De inschrijving verloopt via de wedstrijdorganisatie van de betreffende wedstrijd zelf. Bij vragen kun je altijd contact opnemen met ons via: info@junior-challenge.nl

Vragen?
800_cc-challenge-triathlon-almere-13-copy-mvpmi1utua8svdlyzm0nutu0ghu915ha06t0jqa9po

Junior Challenge Flevoland Circuit wordt mogelijk gemaakt door Provincie Flevoland, Gemeente Almere, Nederlandse Triathlon Bond en Triathlon Flevoland